Några tips som kan lyfta köksbänken till oanade höjder

_DSC2493

 

Alla ni inredningsintresserade vet hur det är med det egna hemmet. Ibland känns det som att det behövs stordåd för att man ska känna sig nöjd med inredningen, men ibland och tack och lov som allra oftast, behövs bara lite småpiff för att det ska kännas lite nytt och fräscht.

Nu på sommaren behöver man sällan köpa några blommor till fredagen. Vi som har trädgård kan plocka in vad som finns där, och har man lägenhet, jag då står hela den härliga naturen utanför husknuten (nåja, en bit bort i alla fall) som ett enda stort smörgåsbord av blommor, kvistar, gräs och annat vackert och bara väntar på att du ska dyka upp.

 

_DSC2498

 

När fredagsblomman i bästa fall under några månader inte tar några pengar i anspråk, kan man lyxa till det med lite annat smått och gott till fredagen om ekonomin tillåter.

Ett extra fint diskmedel (LA Bruket), en snygg diskborste (denna från Iris Hantverk, köpt hos @lanttanten på Uppvallens Fäbod här i Lofsdalen), lyxigt rengöringsmedel från Clean Home (med underbar doft av lavendel) är tips på ”köksprylar” som lyfter en trist diskbänk. Visst de kostar tillsammans mer än en kvast blommor, men man kan ju köpa en sak åt gången, de räcker garanterat hela sommaren, och i slutet av sommaren har du en fin liten samling prylar.

Örter på diskbänken och en skål med olika lökar är annat fint man kan dekorera med. En snygg skärbräda som står på ända är också ett snyggt stylingknep. HÄR tipsar jag om några prisvärda snygga skärbrädor.

Läckra salt och pepparkvarnar är förstås också en trevlig och praktisk sak att ha framme. Mina kommer från Nicolas Vahé och verkar räcka i en hel evighet, de finns HÄR (liksom rengöringsmedel och diskmedel). Ett par snygga burkar med salt och Honung köpte jag hos Gateau, men de tycker jag var onödigt dyra…

Har man inte möjlighet att köpa något nytt, kan jag i alla fall tipsa om att ställa sakerna på diskbänken i grupp hellre än utspridda på rad. Prylar i grupp är lugnare för ögat att se på. Utspridda saker kan ge ett rörigt intryck.

 

Kram kram

Helena

 

 

from Drömhus http://ift.tt/2ansP3q
via IFTTT

댓글 남기기

이메일은 공개되지 않습니다. 필수 입력창은 * 로 표시되어 있습니다