Vårt lilla hus som kan växa i framtiden

_DSC2516

 

Det är inte stort men väl så naggande gott!

I går kväll tog vi en prommis här i området. Det byggs så mycket här i Lofsdalen så det är inte klokt. Överallt byggs det fjällstugor, den ena större än den andra, och det är så bra! Ju mer folk det kommer hit, desto större blir möjligheterna för orten och de lokala företagarna att utvecklas. Mer folk ger större utbud, större utbud lockar mer folk. Enkel ekvation. Win-win för alla liksom.

 

_DSC2517

 

Hur som haver, igår kväll när vi tog vår promenad och kikade på alla nybyggen frågade Lillan ”Har vi det minsta huset i hela Lofsdalen?”

Hahaha, ”Ja, det har vi nog” sa vi. Sedan var vi igång och skojade om att folk som kör förbi vår tomt säger nog ”Jaha titta här, de byggde gäststugan först!”.

Huset är verkligen inte stort, men det är precis lagom för oss och vår familj. Vi har 2 små sovrum och ett ganska stort loft. Totalt 5 sängar, men plats för 2 till om man ställer en till på loftet och köper en våningssäng till Lillans rum. Kök, matrum och vardagsrum är ett enda stort rum med gott om plats. 8 bekvämt sittande matgäster ryms vid bordet (10 sitter helt ok), så vi kan ha gäster också. Badrummet och hallen är perfekta storleksmässigt, även om vi var rädda att det skulle bli för smått från början.

66 kvm + 17 kvm loft, det är det hela, perfekt för en familj på 5 🙂

Men vi har en plan och ett ess i rockärmen…

Vi har nämligen varit så smarta när vi byggde detta, att vi i planeringen tog med att familjen förmodligen kommer växa i framtiden. Nej, vi ska inte ha fler barn, hahaha, men ni vet mågar, barnbarn och sådant. Huset är därför placerat på tomten så att vi längre fram ska kunna bygga ut eller faktiskt tom bygga ett till hus, lika stort eller större än detta, bredvid. Byggrätten för den här tomten medger det. Fiffigt va?

 

Kram kram

Helena

 

from Drömhus http://ift.tt/2ajLMJo
via IFTTT

댓글 남기기

이메일은 공개되지 않습니다. 필수 입력창은 * 로 표시되어 있습니다