Det är faktiskt pinsamt…

_DSC8487

 

Om en månad är det 5 år sedan jag stegade ut från operationsavdelningen på sjukhuset i Västerås och startade min resa som min egen.

5 år! Tänk vad tiden gått fort, tänk så mycket jag gjort.

Då hade jag en hobbysystemkamera jag fått i födelsedagspresent av M, och ett gratis redigeringsprogram i en 1,5 år gammal dator, att jobba med. Kamerautrustningen har avancerat och jag är nu inne på min andra proffskamera med fullformat. Antalet objektiv har växt med uppgiften och lite annat enkelt lull lull har tillkommit. Men… det är nu det pinsamma kommer…

Den gamla datorn, som nu alltså är 6,5 år, och det gratis redigeringsprogrammet är detsamma. Inget Photoshop här inte 🙂

Pinsamt så det förslår…

Alltså, jag har sett snajdiga fotografer som gjort inredningsreportage som kommit och haft hela bilen full med kamerautrustning när det varit dax. Det har varit sladdar och datorer och Gud vet allt vad de släpat runt på. Redigeringsprogrammen sen då, de har varit så avancerade att hälften varit nog.

Men vet ni vad som är det roliga i kråksången?

De fotograferna tjänar precis lika mycket på sina bilder när de säljer dem till tidningar som vad jag gör! Hepp!

Nu är det så att tiden kommit ikapp mig, jag har kommit till vägs ände och både dator och redigeringsprogram måste bytas ut, typ snarast. Färgåtergivningen i den här datorn är helt åt fanders (och då menar jag verkligen heeelt åt fanders) och redigeringsprogrammet är allt för simpelt för att jag ska kunna fortsätta fota och blogga och framför allt – bli bättre. Jag måste ha tillgång till alla de där finesserna som finns i Photoshop eller Lightroom. Detta håller inte lägre… Har bland annat sett att en massa bilder i bloggen är gula och fula och inte alls vita och krispiga som de är när jag håller på med dem i redigeringsprogrammet.

Så nu har jag inlett projekt ”Uppdatera teknisk utrustning 2.0”. Vilket i första steget innebär – Läs på vad du ska ha och spontanshopa inte!

 

PC eller Mac? Det lutar åt Mac.

Vilken Mac? Tips någon?

Photoshop eller Lightroom? Tar gärna emot tips även här.

Backup? Vad är bäst? Hur gör ni?

 

Ja, det är väl ungefär där jag är idag. Och hörrni, bilden där uppe innan texten. Är den gul och ful?

 

Kram kram

Helena

 

 

 

 

from Drömhus http://ift.tt/2dseTHv
via IFTTT

댓글 남기기

이메일은 공개되지 않습니다. 필수 입력창은 * 로 표시되어 있습니다