Julklänningen jag köpte i ett nafs

_dsc1139

 

Först tänkte jag inte köpa någon, tänkte att jag tar bara en jag har hemma och pimpar den med några stora örhängen. Men dagen innan julafton, när Lillan och jag handlade det sista ute på ett shoppingcenter utanför stan, drog vi en snabb repa inne i en klädbutik som ligger i området.

De hade halva priset på allt, men där fanns inget jag kunde tänka mig så vi gick mot utgången. Jag ändrade mig plötsligt och sa att ”vi tar ett varv till”, och då hittade jag den här klänningen.

Den är svart och mönstret är i lite olika färger, men mest vitt. Den är silkig med ett härligt fall och så känns den oerhört tantfin. Passar mig perfekt och jag känner nu att en sådan här klänning skulle jag kunna gå runt i för jämnan och bara känna mig så fin och kvinnlig. Den smiter åt på helt rätt ställen och så ”släpper den” just där det är som mest kritiskt, så man får aldrig känslan av att känna sig som en stoppad korv 🙂

Funderar starkt på att kolla med mamma om hon kan ta ut ett mönster ur den och sy upp några fler i samma modell men med annat tyg…

Skorna är mina ”kalasskor” hahaha, de är urgamla, alltså jag pratar typ 15-20 år men jag älskar dem och de är sjukt praktiska att ha inomhus eftersom klacken är så parkettvänlig. Dvs inte så spetsiga så det går bra att gå helt normalt i dem utan att riskera fulla märken i golvet.

När de var nya och jag hade dem på mig när jag kom hem till mamma och pappa en gång, sa pappa – Vilka fina skor du har, sådana hade min mamma på 50-talet, jag tyckte mycket om när hon hade dem på sig!

Pappa var född 1946, vilket måste betyda att han någon gång mellan 5-14 års ålder observerade sin mammas skor, och sedan typ 40-50 år senare komihåg dem. Fint tycker jag…

 

Kram kram

DrömhusHelena

from Drömhus http://ift.tt/2hHEQEr
via IFTTT

댓글 남기기

이메일은 공개되지 않습니다. 필수 입력창은 * 로 표시되어 있습니다