Gardinerna i hallen och funderingar jag har

_DSC6374

Den här halvtasiga bilden på gardinerna i hallen var den enda jag hann knippsa lite snabbt innan vi hoppade i bilen hemma igår. Lovar att visa bättre bilder på helheten när jag kommer hem!

 

Hej på er och Glad Påsk!

Hoppas att ni har det fint, vad ni än gör idag. Själv sitter jag och planerar inför två påskmiddagar. En till i kväll och en till imorgon när mamma, pappa och min systers pojkar kommer.

Jag har TV-n på, och mitt i tryggheten och idyllen här uppe i Härjedalen följer jag nyheterna om den galenskap som utspelar sig i andra delar av världen. Turkiet, Belgien och nu senast under en fotbollsmatch i Irak, terroristerna med sina självmordsbombare sprider död och skräck i världen. 30 miljoner människor är på flykt från krig, fattigdom och förtryck, samtidigt som Europa stänger sina gränser. Dagligen dör barn och vuxna efter fruktansvärda kamper bland vågorna i Medelhavet. Samma hav som vi sitter här i vår lilla trygga värld och planerar en glassig sommarsemester till.

Det är så förskräckligt, jag vet inte hur jag ska förhålla mig till det. Jag vet inte om jag vill åka, det känns fel. För mig handlar det inte om att vara pk, det är mer en känsla. Jag minns förra sommaren när jag klev ned i havet på stranden Sitges i Spanien. Det var inte en odelat behaglig upplevelse. Jag tänkte mest hela tiden på att det några hundra mil rakt österut precis samtidigt flöt omkring döda drunknade barn. Jag tänkte på alla de familjer som precis som vi tog med sina barn på en resa till Medelhavet, dock med helt olika mål…

Sköt om er och ha en fin påskhelg!

Kram kram

Helena

from Drömhus http://ift.tt/1ZDa3IR
via IFTTT

댓글 남기기

이메일은 공개되지 않습니다. 필수 입력창은 * 로 표시되어 있습니다